ஜ۩۞۩ஜ 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10; 11; 12; 13; 14; 15; 16; 17; 18; 19; 20; 21; RVS ♫ ♪ ♫ ♪ ♪

Nişă

−,ă,â,î,ş,ţ,Ă,Â,Î,Ş,Ţ,♥ ; RADIO PRODIASPORA si de VIS; contor, C (sursa), P,
A murit un GIGANT: Liviu Ciulei ~ Dumnezeu să-l Odihnească în Pace !

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Partid ~ definiţii ... comentate

Avertisment SDC11716

~
Bună Ziua !
Da, ... mai degraba: COMENTARIU !
~
7 definiții pentru «partid» (http://dexonline.ro/definitie/partid)

* PARTÍD, partide, s. n. (Adesea urmat de determinarea „politic” sau de alte determinări care arată caracterul, structura etc.) Grupare de oameni uniți prin comunitatea concepțiilor politice, ideologice, a intereselor sociale. Partide istorice = nume dat partidelor politice care s-au succedat la conducerea țării noastre până la instaurarea regimului democrat-popular. – După fr. parti.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de RACAI | ...

* PARTÍD ~e n. Grup de oameni cu idei și interese comune. ◊ ~ politic organizație politică care exprimă și apără interesele unei clase sociale sau ale unei pături a acesteia, conducând lupta lor pentru atingerea anumitor scopuri sau idealuri. /
Sursa:
NODEX | Adăugată de siveco |

* PARTÍD s. n. grupare relativ organizată și stabilă, care exprimă sintetic și reprezintă interesele unui anumit grup social, căutând să le apere și să le promoveze împotriva altora și luptând pentru cucerirea sau menținerea puterii politice. (după fr. parti)
Sursa:
MDN | Adăugată de raduborza |

* PARTÍD s.n. Grupare relativ organizată și stabilă care exprimă sintetic și reprezintă interesele unui anumit grup social, căutând să le apere și să le promoveze împotriva altora și luptând pentru cucerirea sau menținerea dominației politice. [Cf. fr. parti, după partidă].
Sursa:
DN | Adăugată de LauraGellner |

Până acum, deduc deja că ar fi vorba despre unii care se adună (legal !) pentru A LUPTA ÎMPOTRIVA altora care se adună !
Ei cică ar fi ... "GRUPAŢI" ... de aceleaşi INTERESE : şi UNII şi ALŢII, citez:

"căutând să le apere și să le promoveze împotriva altora și luptând pentru cucerirea sau menținerea puterii politice." Deci, cum s-ar zice: Unii sunt ALŢII, iar alţii sunt UNII !!! Deci ... nici o deosebire !

PARTÍD s. v. grupare, partidă, tabără.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco |

Aici, deja, intrăm pe un teren minat !

** GRUPÁRE, grupări, s. f. Acțiunea de a (se) grupa și rezultatul ei; (concr.) ceea ce se grupează laolaltă. – V. grupa.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de gall |

** GRUPÁRE ~ări f. 1) v. A GRUPA. 2) Asociație bazată pe idei, concepții, scopuri sau pe activitate comună; grup. /v. a (se) grupa
Sursa: NODEX | Adăugată de siveco |

** GRUPÁRE s. f. 1. acțiunea de a (se) grupa. 2. grup de persoane unite prin idei, concepții, interese comune. ◊ (mil.) întrunire temporară de subunități, unități sau mari unități diferite, sub o comandă unică, în vederea unei misiuni de luptă. 3. ansamblu de atomi legați între ei, a căror prezență în molecula unei substanțe determină o funcție chimică. (< class="defDetails">MDN | Adăugată de raduborza |

** GRUPÁRE s.f. 1. Acțiunea de a (se) grupa și rezultatul ei. 2. Colectivitate unită prin idei, concepții sau interese comune; grup. ♦ (Mil.) Întrunire temporară de subunități, unități sau mari unități diferite sub o comandă unică în vederea unei misiuni de luptă. 3. Ansamblu de atomi legați între ei, a căror prezență în molecula unei substanțe determină o funcție chimică. [< class="defDetails">DN | Adăugată de LauraGellner |

** GRUPÁRE s. 1. v. comasare. 2. v. categorie. 3. partidă, tabără, (înv.) parte, partid. (Fruntaș al grupării unioniste.) 4. v. structură.
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco |

Desigur, nu pot continua, până nu aduc mulţumirile necesare, tuturor celor ce ne pun la dispoziţie această resursă minunată, care este numită INTERNET, îndeosebi însă, tuturor celor care, din umbră, ne înlesnesc accesul la INFORMAŢIE (bineînţeles ... DoarATÂT ... căci, ce NU ştim, se "chiamă" ... că NU cunoaştem !) . Aici şi acum, să mulţumim celor ce ostenesc pentru noi: http://dexonline.ro/ .

iată, un "picuţ" ... diferit:

** GRUP, grupuri, s. n. 1. Ansamblu de obiecte, de animale sau de plante asemănătoare, aflate laolaltă. ♦ Ansamblu de obiecte, de piese etc. de același fel, reunite pe baza caracteristicilor funcționale și alcătuind un tot. Grup electrogen. ◊ Grup sanitar = încăpere prevăzută cu closet, chiuvetă (și, uneori, cu cadă de baie). 2. Ansamblu de persoane reunite (în mod stabil sau temporar) pe baza unei comunități de interese, de concepții etc.; grupă, colectiv. ◊ Loc. adv. În grup = mai mulți laolaltă, în colectiv. În grupuri de câte... = câte (atâția) deodată. ◊ Expr. Grupuri-grupuri = (în) mai multe cete sau grămezi. ♦ Spec. Fracțiune politică; grupare formată din reprezentanții unui partid sau ai unui curent politic. 3. (Mat.) Mulțime de elemente în care fiecărei perechi de elemente îi corespunde un element din aceeași mulțime, în care este adevărată asociativitatea oricare ar fi elementele mulțimii, în care există un element neutru și un element opus legii de compunere a mulțimii. – Din fr. groupe.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de gall |

** GRUP ~uri n. 1) Ansamblu de ființe sau de lucruri asemănătoare, aflate împreună sau în vecinătate. ~ de elevi. ~ de cuvinte. ◊ În ~ în colectiv; împreună. 2): ~ sanitar încăpere înzestrată cu closet, chiuvetă (uneori și cu cadă). 3) Asociație bazată pe idei, concepții, scopuri sau activitate comună; grupare. ~ social. ~ parlamentar. 4) Ansamblu de persoane, fenomene sau obiecte cu trăsături comune. ~ etnic. ~ de limbi. /
Sursa:
NODEX | Adăugată de siveco |

** GRUP s. n. 1. ansamblu de persoane, de obiecte, de fenomene sau de noțiuni cu însușiri asemănătoare; ceată. o~ social = colectivitate de indivizi între care există relații sociale determinate, se supun acelorași norme de comportament și urmăresc un țel comun; ~ de armate = mare unitate operativ-strategică din mai multe armate. 2. (mat.) mulțime în care se definește o lege de compunere care asociază la orice pereche de elemente ale sale un alt element. 3. ansamblu de piese mecanice etc. reunite din punctul de vedere al caracteristicilor principale sau funcționale. ♦ ~ sanitar = încăpere prevăzută cu closet, chiuvetă etc. (<>MDN | Adăugată de raduborza |

** GRUP s.n. 1. Ansamblu de persoane, de obiecte, de fenomene sau de noțiuni; grămadă. ◊ Grup social = colectivitate de indivizi între care există relații sociale determinate, se supun acelorași norme de comportament și urmăresc un țel comun. 2. (Mat.) Mulțime în care se definește o lege de compunere care asociază la orice pereche de elemente ale sale un alt element. 3. Ansamblu de piese mecanice etc. reunite din punctul de vedere al caracteristicilor principale sau funcțional. [<>DN | Adăugată de LauraGellner |

** grup (grúpuri), s. n. – Ansamblu de obiecte, de animale sau plante asemănătoare, grupare. – Var. grupă, s. f. Mr. grup. Fr. groupe. – Der. grupa, vb., din fr. grouper; grupet, s. n., din it. gruppetto. Cuvîntul mr. provine din it.
Sursa:
DER | Adăugată de blaurb |

** GRUP s. 1. v. ceată. 2. v. tabără. 3. v. fracțiune. 4. v. categorie. 5. (MAT.) grup abelian = grup comutativ; grup comutativ v. grup abelian.
Sursa:
Sinonime | Adăugată de siveco |

Iată cum lucrurile încep să se contureze înspre "consensuri" CONTEMPORANE ... nouă, celor rămăşi ... pe dinafară ! Deci Unii = Alţii se adună ca un "Ansamblu de obiecte, de animale sau plante asemănătoare", având deci afinităţi evidente, Unii= Alţii se îngrămădesc pentru a se comasa alcătuind o "Asociație bazată pe idei, concepții, scopuri sau activitate comună", însă păstrând veleităţi de HAITĂ, în care lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba : "Ansamblu de persoane reunite (în mod stabil sau temporar) pe baza unei comunități de interese, de concepții etc." Minunat, nu-i aşa ?! Şi nu-i Doar ATÂT, ci ... un "Ansamblu de ființe sau de lucruri asemănătoare, aflate împreună sau în vecinătate."
De reţinut faptul că aceste PARTIDE sunt aflate împreună, în cel mai rău caz ... în vecinătate !
Mmda ... împreună !

Ele ... partidele ... SE JOACĂ împreună; de fapt ... ele NE JOACĂ împreună, mimând interesul general, la modul cameleonic, sau ... renăscând interschimbabil, precum Pasărea PHOENIX ... din propria cenuşă !

Ia să vedem ... terenul cu bombe:


*** PARTÍDĂ, partide, s. f. 1. Desfășurare completă a unui joc distractiv sau sportiv, cu toate fazele lui succesive, în urma cărora se stabilesc câștigătorii; întrecere sportivă; meci. ◊ Expr. (Fam.) A pierde partida = a nu reuși într-o acțiune sau într-o întreprindere, a suferi un eșec, a nu avea nici o șansă. ♦ Petrecere, distracție în grup, organizată după un anumit program. O partidă de vânătoare. 2. Căsătorie sau proiect de căsătorie (avantajos); p. ext. persoană vizată pentru un proiect de căsătorie. 3. (Înv.) Partid; grupare, tabără. ◊ Expr. A fi de partida cuiva = a fi partizanul unei grupări. A lua partida cuiva = a trece de partea cuiva, a lua apărarea cuiva. 4. (Cont.) Cont. ◊ (Contabilitate în) partidă dublă = metodă de evidență contabilă în care înregistrarea operațiilor se face concomitent în debitul unui cont și în creditul altui cont. (Contabilitate în) partidă simplă = metodă de evidență contabilă în care înregistrarea se face fie numai în debitul unor conturi, fie numai în creditul altor conturi. 5. Cantitate de mărfuri vândută sau cumpărată o dată. 6. Parte dintr-o compoziție muzicală executată de unul dintre membrii unui ansamblu, care execută această parte. [Pl. și: (4) partizi] – Din ngr. partídha, it. partita, fr. partie.
Sursa: DEX '98| Adăugată de valeriu | ... etc., etc., etc.

Repetăm, să nu uităm: "Petrecere, distracție în grup, organizată după un anumit program. O partidă de vânătoare.

Să epuizăm sinonimele:

*** TÁBĂRĂ, tabere, s. f. 1. Loc (întărit) unde staționează trupele un timp mai îndelungat în vederea efectuării de exerciții practice pe teren cu efective de mari unități; tabie (2). ♦ Popas; etapă. 2. Așezare vremelnică în corturi. ♦ Așezare (în aer liber) pentru adăpostirea copiilor, a elevilor, a muncitorilor etc. aflați la odihnă sau a sportivilor în timpul antrenamentelor. ♦ (Sport) Cantonament. 3. Grup de care în mers sau în popas; convoi. 4. (Înv.) Oaste; p. ext. mulțime, gloată. 5. Grup de oameni opus altui grup; grupare, asociație care luptă pentru o anumită cauză. – Din sl. taborŭ.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de RACAI |

*** TÁBĂRĂ2 ~ere f. 1) Grup de persoane, partide sau state, aflat în opoziție cu alt grup. 2) pop. Grup mare de oameni. [G.-D. taberei] /
Sursa:
NODEX | Adăugată de siveco |

la rândul său ... având sinonime:

*** TÁBĂRĂ s. v. armată, gloată, oaste, oștire, popas, putere, trupe.
Sursa:
Sinonime | Adăugată de siveco |
~
Deocamdată, ne-am lămurit: mimarea luptei între membrii de partide, între partide aparent diferite, lupt
a politică ... pentru PUTERE !

Oare ... cum este definit cuvântul PUTERE ? Dar cuvântul Sindicat ? Dar cuvântul Luptă ? Dar cuvântul TRÂNTOR, sau ... MINCIUNĂ, sau ... DICTATOR ? Sau ... GENOCID ?

~
Să ne amintim, acum doi ani ... în vară:


Traian Băsescu în vizită la sinistraţi

http://www.youtube.com/watch?v=XwtB4aixV_4
.... ....
VIZITĂ LA SINISTRA
ŢI

P (prezentatoare) - "A venit şi el, dar mai târziu", a adăugat şeful statului.
Preşedintele a vizitat mai întâi pe sinistraţii din satul maramuresan, Poienile de sub Munte,
B (preşedintele Băsescu) - Câte case ai ... ?
R (răspuns) - Ăă ... 14, distruse, sau care necesită strămutaree ...
B - ... da ...
R - ... şi 22 avariate parţial
P - Şeful statului a explicat şi de ce ajutoarele au ajuns mai greu în satul din Maramureş
B - ajutoarele s-au dus ... unde au fost televiziuni ... Poate acuma dacă au văzut că nu sunt în cizme ci în pantofi ... a ... o să se vorbească diseară şi de voi laa ... televizor .. HeaHĂ !
P - ... întrebat ce ar fi făcut dacă era în locul premierului Tăriceanu, Traian Băsescu a declarat că el poate să spună numai ce face preşedintele. Mai mult, i-a spus reporterului că exagerează când l-a întrebat dacă e armistiţiu sau pace între Palate (?).
? - ... 'ne să vă comportaţi ca şi cu ouălele, cu PNL-ul mai nou ?
B - Vă asigur că ... va veni şi momentul bilanţului. Dar acum, avem nevoie de o atmosferă care să ne permită ... să ... reconstruimm
P - După Maramureş, şeful statului a vizitat locali ....
~
210*CATEGORIE = Cuget VAG, apel, comunismRomanesc, cuget de Slavă, Chichiţă, Partidul
~

Chichiţă

~
UpDate la 03.10.2010.7 ~ 6:38-9:50 AM

Preşedintele ... pe FONDUL dezastrului, ne anunţă non-şalant, nici mai mult, nici mai puţin ... că "ajutoarele" au sosit ... acolo unde AU FOST FILMATE ("unde au fost televiziuni") , iar "domnia sa râde, RÂDE SINGUR ... apropo de propria-i "înţelepciune ... spontană":

"... Poate acuma dacă au văzut că nu sunt în cizme ci în pantofi ... a ... o să se vorbească diseară şi de voi laa ... televizor .. HeaHĂ !"
.
"Curat murdar ... coane Fănică ... Să trăiţi !" (celebra replică a poliţistului Pristanda - dacă nu mă înşeală memoria) ; chiar aşa ! De "curat" .... MURDAR TRĂIM, nu CĂ am vrea ... NI SE IMPUNE, prin geniale "măsuri economice": unii FURĂ până şi-n PARLAMENT, LA VEDERE (unde 80, devine IDENTIC EGAL cu 160 ! ... căci ... dacă NU ne convine, nu-i aşa ... putem munci peste hotare !), iar DE PLĂTIT = PLĂTESC DoarATÂT ... cei ce muncesc !!!
Ceilalţi, piromanii şi hulpavii, tâmpii ce se rănesc cu-n BĂŢ DE NAS, indisciplinaţii ... ce NU MAI VOR PROTECŢIE (sfidând milenii de democraţie !) ... nu ne mai vor nici sclavi măcar !

Pe piedestal ... tronează UN măgar !

Revenind la ... definitii: "♦ (Mil.) Întrunire temporară de subunități, unități sau mari unități diferite sub o comandă unică în vederea unei misiuni de luptă.", găsim MOTIVAREA pentru viitorii disponibilizaţi din sistemul bugetar ... : ROMÂNIA, nu mai este ... ţara ... milenară ... unitară ... (şi blablabla, şi blablabla !), ci ACUM, de fapt ... DEMULT ... cam de 20 de ani încoace ... , România este UN TEREN DE LUPTĂ, care îşi schimbă periodic ... COMANDANTUL UNIC !

Iar OŞTILE în luptă ... ele NU se luptă între ele [ citez din definiţii: "◊ (mil.) întrunire temporară de subunități, unități sau mari unități diferite, sub o comandă unică, în vederea unei misiuni de luptă" ... sau chiar: "(Mat.) Mulțime de elemente în care fiecărei perechi de elemente îi corespunde un element din aceeași mulțime, în care este adevărată asociativitatea oricare ar fi elementele mulțimii, în care există un element neutru și un element opus legii de compunere a mulțimii."], ci ele ... oştile PUTERII (schimbătoare precum FRUNZA bătută de vânt !), se luptă cu ... POPORUL ! Cu Ţăranul (muncitorul câmpului), cu Învăţătorul, Profesorul, Savantul (muncitorii ... creierului), cu Ziaristul, Poliţistul, Juristul (muncitorii ... respectării ADEVĂRULUI).
Ei ... doar EI ... NU MUNCESC, ei ... NE SFIDEAZĂ pe noi toţi, printr-o FIXAŢIE "legală": căci ... nu-i aşa (?), avură GRIJĂ: SĂ NU POATĂ FI SCHIMBAŢI ... şi zac, pe banii noştri, se hudură ... pe banii noştri, se plimbă HAI~HUI ... pe banii noştri, se fak CĂ FAK, pe banii noştri, NE FURĂ chiar (frunze, borduri, voturi ... etc., etc.) ... PE BANII NOŞTRI !

Chichiţă a "LEGII" ... construită cu atenţie ... de EI PENTRU EI ! ... Acum, ce mai contează lipsa TOTALĂ a reprezentativităţii ... COMANDANTULUI SUPREM !??
Legea e bătută-n cuie ... de-o CHICHIŢĂ ! ... Acum contează Doar ATÂT: armatele ! Partidele !

O chichiţă ce BATE-n cuie ... UN POPOR ! Pentru mai multe GENERAŢII ! Ei se-mprumută pentru ei, dar de plătit ... PLĂTIM DOAR NOI ! ... Cu Sânge şi Sudoare !
Chichiţă, cuget de Slavă,
O MÂNĂ SPALĂ PE ALTA ! Ce mi-e "stânga" ? Ce mi-e "dreapta" ?
Căci, nu-i aşa (?), O DEFINIŢIE ... trebuie respectată ... ad-literam !!! :
:
"2): ~ sanitar încăpere înzestrată cu closet, chiuvetă (uneori și cu cadă)."
.
~
Spuneţi-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră
Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.

Unii plini de plăcere petrec a lor viaţă,
Trec zilele voioase şi orele surâd.
În cupe vin de ambră - iarna grădini, verdeaţă,
Vara petreceri, Alpii cu frunţile de gheaţă -
Ei fac din noapte ziuă ş-a zilei ochi închid.

Virtutea pentru dânşii ea nu există. Însă
V-o predică, căci trebui să fie braţe tari,
A statelor greoaie care trebuie-mpinse
Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.

Şi flotele puternice ş-armatele făloase,
Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
Ş-acele milioane, ce în grămezi luxoase
Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă,
Şi-s supte din sudoarea prostitului popor.

Mihai Eminescu,
Împărat şi proletar
(fragment)
~
Cornelius,
~
Vis de Viaţă - Ce ştiu eu ... despre ce NU ştiu ? SDC13261 ~ Dulce AMAR ... Clipe de vis, Toate s-au stins. Doruri mărunte: Riduri pe frunte ! Grijile zilei: Pulber...
Cu 4 zile în urmă
~
Cornele : "Dacă mă Iubeai, mă ascultai !" - *Uite Cornele, că mă rog, - dar sunt aşteptată !* SDC11492 EU nu o ASCULTAM pe Mihaela ! Îmi vorbea în şoaptă, iar eu NU O AUZEAM ! Doamne Dumnezeule, iart...
Cu 5 săptămâni în urmă
~
Friday Flowers ~ ediţia 27 August 2010 - Grupaj dedicat celei care A REZISTAT ... să-mi fie soţie ! Pentru Mihaela, cu DRAG şi Întristare ! ~ * Balcon la Oncologie - Mihaela le-a văzut (SDC10085) *...
Cu 5 săptămâni în urmă
~
CĂLDURĂ MARE ! - Trei GENERAŢII ! CĂLDURĂ ... Căldură mare ! Căldură MARE ! Din ură ! Sau din Iubire ! Inimile nu fac faţă, săracele ! Mii de gânduri, ne lucrează ... feri...
Cu 2 luni în urmă
~
Claustrofob - În aşteptarea IUBIRII Zdrenţe de gânduri Atât mi-a rămas. Acum aş muri, dar mai fac un popas. Un GÂND BUN rămas ! Acum de pripas, Mă ceartă, mă împacă, Lum...
Cu 2 luni în urmă
~
Cornelius,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Slăvit este DUMNEZEU ! Fiţi binecuvântaţi ! Fie-ne Doamne după Voia TA ! Amin.
Pentru că Părerea TA contează ! Rezonabil este să ne păstrăm decenţa, să părăsim stresul şi să criticăm constructiv. Ne modelăm reciproc.
Diacritice: −,ă,â,î,ş,ţ~Ă,Â,Î,Ş,Ţ~♥,€,†,£,†,♫,¥,♪,●,
Comentariile de BUN Simţ vor fi publicate. Reclamele mă indispun, nu insistaţi ! Anonimi nu exista; mai bine va faceti Blog; dupa 33 de articole personale de-ale dvs., mai vorbim ! ~ Cornelius, :) PS: nu-mi trimiteţi mesaje pe gmail ! Se pierd iremediabil, din cauza stilului imposibil de ARHIVARE a lor ~,

Evanghelia zilei

~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FEEDJIT Live Traffic Feed

Citatul zilei si Evenimentele Zilei (de la intelepciune.ro)

Picasaweb

~

Clustrmaps

planetarium 1

~ ~

Hit Counter

la 13:28 ~ 31 Iul. 2010 ~

Text

Translator: 1, 1', 2, F, R, J, Servicii: diacritice, DEX, m.DEX, Blogurile mele: 2, 3, 4,
o o o . . . o o o * * * o o o . . . o o o
−,ă,â,î,ş,ţ,Ă,Â,Î,Ş,Ţ,€,†,~, ,Ҩ,ﻼ, £,©, Ø, ♫,∞, ,§,0/0,∞/∞,∞-∞,0.∞;1;∞0;00;≥;¡,¿,¢,£,¤,¥,Æ,æ,ß ¤ ¤ ღ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ۞ ℜ ╫ ๏̯͡๏﴿ ☺ ♪ ● ♂ ♀ б ξ Ө ө ۝ ͡๏_͡๏ ๑•ิ.•ั๑ {\•ิ.•ั/} \•ิ.•ั/ \•.•ั/ ͡๏.͡๏ \͡๏.͡๏/~ ☺, ,
Bună ZIUA ! La Mulţi Ani MAJESTATE ! ALB senin Desigur, NU contează cât de lung am părul !
Drum fără Biserică Turnul MEU de Fildeş ! , Traieste clipa !,

Puzzle

Click to Mix and Solve

Dumnezeu să vă Binecuvânteze ! Fiţi BINE Veniţi, cu Iubire primiţi ! ~ Cornelius, :)

Recent Comments Widget by Blogger Widgets
[Most Wanted Blog - iniţiativă] MWB-home, BALANTZA,

promo

rasarit_de_zori's videos on Dailymotion ~ http://universulprieteniei.forumgratuit.ro/forum.htm