~
NIMENI Nu poate face NIMIC ... SINGUR !
OAMENII trăiesc, muncesc, gândesc, suferă, visează, realizează,...distrug ÎMPREUNĂ !
CEI care Vor Să DISTRUGĂ,
sunt NEAVENIŢI !!!
~
IUBIREA lui Dumnezeu,
sau
IUBIREA de Dumnezeu
... doar CONSTRUIEŞTE !
restul ... a fost anulat, la 27.05.2010.~19:58...era "indescifrabil"
~
Cornelius,
~
http://www.youtube.com/watch?v=PEHJY0T9RsQ&feature=related
~,
Va IUBESC ! si VA Astept !
RăspundețiȘtergere~,
Mana Sfantului Ioan Botezatorul, cea care l-a botezat pe Hri
RăspundețiȘtergereInchide Evaluarea ta a fost adaugata cu succes. Inchide Ne pare rau, a aparut o eroare in timpul adaugarii evaluarii tale. Imparte ieri la 17:27
In data de 7 ianuarie, Biserica Ortodoxa praznuieste atat Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, cat si aducerea mainii sale drepte, din Antiohia la Constantinopol. Potrivit traditiei, Inaintemergatorul Domnului a fost inmormantat in cetatea Sevastia din Samaria. Sfantul Evanghelist Luca dorind sa mute trupul lui Ioan de aici in Antiohia, nu a reusit sa obtina si sa mute decat mana dreapta a sfantului.
Istoricii Teodoret si Rufinus mentioneaza ca mormantul Sfantului Ioan Botezatorul a fost profanat in 362, in timpul imparatului Iulian Apostatul, o parte dintre moaste fiind arse. Cealalta parte a fost dusa in Ierusalim, apoi in Alexandria, unde, la 27 mai 395, a fost asezata in biserica ce ii poarta numele.
Cronica lui Ioan Skylitzes (istoric bizantin din secolul al XI-lea) afirma ca mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul a fost mutata in 956 din Antiohia la Constantinopol de catre imparatul Constantin VII Porfirogenetul (913 – 959), pentru a fi depusa intr-una dintre capelele Marelui Palat, mai precis, in biserica Maicii Domnului Peribleptos.
Sfantul Ioan Botezatorul
La sfarsitul secolului al XII-lea, Antonie de Novgorod, Arhiepiscop rus aflat in pelerinaj la Constantinopol, mentioneaza in scrierile sale, tot ceea ce cuprinde tezaurul acestei biserici, amintind si mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul.
Potrivit lui Du Cange, in 1263, Othon de Cicon, atesta prezenta unei particele din mana dreapta a Sfantului Ioan, la Abatia Citeaux in Franta. Othon a asigurat refugiu lui Baudouin II, imparatul latin de Constantinopol, in 1261. In schimbul unei sume de bani, imparatul i-a oferit acestuia particle din sfintele moaste.
De la anul 1404, dateaza marturia unui ambasador spaniol, Clavijo, care atesta faptul ca, mana sfanta, inca se mai afla in biserica Maicii Domnului Peribleptos din Constantinopol. Dupa caderea Constantinopolului (1453), mana Sfantului Ioan Botezatorul, impreuna cu alte odoare, au fost confiscate de turci si pastrate in trezoreria imperiala.
In anumite dosare fiscale turcesti, pastrate in arhivele Topkapi si ale Ministerului Turc, se aminteste ca in 1484, mana Sfantului Ioan a fost trimisa Ordinului Ospitalierilor din Rodos, prezenti pe insula, din timpul primului sfert al secolului al XIV-lea, de catre sultanul Baiazid II (1481-1512), pentru a le castiga bunavointa. Acestia au dus-o in insula Malta, unde si-au stabilit sediul.
Botezul Domnului
Ma consider deja sosita!:) Ma bucur ca ati revenit....de data aceasta sa construim cu dvs! V-am adaugat blogul acesta la lista mea de bloguri preferate...la mai multe postari cu folos va doresc! Doamne ajuta!
RăspundețiȘtergereCu stima si prietenie, ElenaV. Stanica
Bună Ziua !
RăspundețiȘtergereNu "ştiu" de ce NU am răspuns !
~
Doamnei "putincredincioasa" ... vă multumesc, mi s-a întâmplat şi mie ... să "am ceva ... în mouse" ... pe care "să-l descarc" accidental.
~
Doamnei "elenacassiana", am impresia CĂ AM Răspuns, dar "aici" VĂD că NU apare nimic ! Probabil am vrut să răspund pe "Blog-ul" dvs., dar nefiind conectat ... am amânat !
~
Vă mulţumesc, şi dumneavoastră ... şi celor care ... ONEST si CU DRAG ... vor "avea curajul" ... de a "SUPRAVIEŢUI" împreună cu mine.
Doar ... OAMENI Suntem !!!
~
BineTze !
... şi "Vouă" !
~la 19.01.2010.2~7:33 AM,